Mode- en fashionblogMode- en fashionblog


Over ons

Mode- en fashionblog

Hi there fashion victems! Mijn naam is Pearl, ik ben 22 jaar oud en woon in Eindhoven. Ik zal jullie de komende tijd doodgooien met post over mode en fashion. Niet alleen mode en fashion, maar ook een stukje mindfulness en lifestyle. Ik loop stage bij een heel erg interessante modeontwerper en zal jullie van alles wat ik hier meemaak en leer op de hoogte houden. Je kunt van mijn blogs het volgende verwachten; een hele hoop nieuwe modetrends, informatie over verschillende ontwerpers, alles wat ik meemaak tijdens mijn stage en tips voor een gelukkig leven. Ik ben het typische 'Hills-meisje.' Verslaafd aan mode en gemotiveerd om al het leuks wat deze wereld te bieden heeft met jullie te delen!

Recente artikelen

mah-jong spel
8 augustus 2019

Mah-Jong Het Mah-Jong spel is een traditioneel Chi

Pak je maat!
19 juli 2018

Je trouwdatum is vastgesteld en je wilt er met je

Webwinkelen, online carnavalsartikelen kopen
16 oktober 2017

Bereid je carnaval online voor! Het lijkt misschie

Archief

mah-jong spel

Mah-Jong

Het Mah-Jong spel is een traditioneel Chinees bordspel. Spelers starten het spel door met de 144 stenen een vierkante muur te bouwen. Dit is een verwijzing naar de Chinese muur. De stenen zijn voorzien van Chinese karakters met de betekenis bamboe, kringen, tekens, winden, draken, seizoenen en bloemen. Daarnaast bevat het spel ook dobbelstenen, een windroos en beloningsstokjes. Het spel is ook populair in Korea, Japan, Taiwan en de Filipijnen. Hierbij kunnen de regels van elkaar afwijken. Zo worden de seizoenen en bloemen tijdens het spel vaak niet gebruikt.

De regels van het spel

De spelers bouwen een muur in rijen van 18 dubbele stenen zonder de betekenis van de stenen te zien. Iedere speler krijgt een windrichting toebedeeld waarna de dobbelstenen bepalen waar de muur geopend zal worden. Vanaf de rechte kant van de opening worden de stenen verdeeld onder de spelers. In totaal start iedere speler het spel met 13 stenen. De spelers pakken om beurten een nieuwe steen uit de muur en proberen hiermee een combinatie te maken. Doel is om alle stenen in een combinatie te krijgen, waarmee de speler Mah-Jong maakt en de ronde heeft gewonnen. Combinaties blijven onzichtbaar voor andere spelers en worden een gesloten combinatie genoemd. Krijgt de speler vier gelijke stenen, dan heeft hij een kong gemaakt. Hij krijgt hierop een extra steen omdat hij anders nooit Mah-Jong kan maken. Na iedere beurt moet de speler een steen naar keuze wegleggen. Andere spelers kunnen deze steen claimen om met de eigen stenen een combinatie te maken. Deze combinaties heet een open combinatie en is zichtbaar voor de andere spelers.

Combinaties en puntentelling

Een chow bestaat uit 3 opeenvolgende stenen met dezelfde karakters. Een pung bestaat uit 3 dezelfde stenen. Een Kong bestaat uit 4 dezelfde stenen. Een paar bestaat uit 2 dezelfde stenen. Deze combinatie is nodig om het spel te kunnen eindigen, of is onderdeel van een spel waarmee de speler wint door 9 paren te sparen. Als de speler de laatste steen pakt waarmee hij de ronde wint,  roept hij: „Mah-Jong!“ Het spel eindigt onbeslist als de muur uit 14 stenen bestaat. De puntentelling is afhankelijk van de getoonde combinaties. Een Mah-Jong spel met alleen chow's levert niet veel punten op. Een spel met veel middenstenen, (kringen, bamboe en tekens tussen de 2 en 8) levert minder punten op dan een spel met veel eindstenen. (winden, draken en de kringen, bamboe en tekens 1 en 9). De score zal worden verdubbeld als de Mah-Jong bestaat uit een serie van dezelfde tekens. Een geheel gesloten spel geeft 4x de score en alleen scores met enen en negens 8x de score. Gebruiken de spelers de seizoenen en bloemen in het spel, zijn er extra scores mogelijk. Goede spelers zullen altijd proberen om een hoge score te halen. Dit geeft meer aanzien dan een speler die speelt om zo snel mogelijk de ronde te winnen, maar slechts een lage score haalt.